Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.12.31

A legjobb fájdalomcsillapító

Egy titokba szeretném beavatni. Egy átlagos versenyló, amennyiben fájdalmai vannak, sokkal jobb természetes fájdalomcsillapításban részesül mint Ön vagy családtagjai. Miért? Két okból is. Egy versenyló gazdája mindig a legjobbat adja az állatnak, mert különben az nem lenne hajlandó nyerni. Másrészt bármilyen, az emberek által használt gyógyszer tiltott drognak minősül a lóversenyben. Emiatt a versenylovak orvosai egy sokkal jobb megoldást találtak, mint a mi orvosaink.

DMSO a természetes fájdalomcsillapító

 

Amennyiben Ön egy egészség-szakértő, bizonyára hallott már a DMSO-ról. De valószínűleg nem vette komolyan, mekkora lehetőség van ebben az anyagban...

A DMSO (dimetil sulfoxid) az emberi plazmában kb. 40 mcg/l koncentrációban előforduló természetes anyag. Hatását egy orosz orvos írta le még 1866-ban, de közel 100 évig ez feledésbe merült, majd a hatvanas években amerikai orvosok kezdték el kutatni ismét.


Az első, amit felfedeztek, hogy hihetetlenül gyorsan felszívódik. A kézfej bőrrére cseppentve másodpercek alatt elmúlasztotta a fájdalmakat a test legkülönbözőbb pontjain. Ízületi fájdalmak, izomfájdalom, ideggörcsök, fejfájás, stb... szinte pillanatok alatt múlnak el ettől az olaj szerű anyagnak egyetlen cseppjétől.

 

A DMSO tapasztalatok szerint sokkal gyorsabban hat, mint a leggyorsabban oldódó kapszulák vagy tabletták. Bőrön alkalmazva a DMSO gyorsan felszívódik, és egyenesen a keringési rendszerbe jut. A DMSO-val kapcsolatos toxicitást érintő, embereken végzett tanulmányok nem utalnak semmilyen komoly kedvezőtlen hatásra. Nagyobb mennyiségben és tartósan alkalmazva a lebomlásakor keletkező dimetil-szulfid (DMS), a DMSO egyik anyagcsereterméke fokhagymára emlékeztető száj- és testszagot okozhat. Néhány perce az ízérzékelés is megváltozhat.

 

Érdekes módon, a DMSO nem csupán elnyomja a fájdalmat, mint a klasszikus fájdalomcsillapítók és a testünkre bízza a gyógyulást, hanem segít lerövidíteni a gyógyulási időt. Kutatások szerint a DMSO erős antioxidáns lehet, ami egyenesen a sérült területre jut, küzd a szabad gyökök ellen, és csökkenti a fájdalmat is azzal, hogy az idegek ingerület-átvitelét gátolja. Mindemellett lazítja a sérülést borító kötőszövetet, így csökkentve rajta a nyomást. Bőrön alkalmazva a DMSO gyorsan felszívódik, és egyenesen a keringési rendszerbe jut.

 

A gyógyulás folyamata felgyorsul a DMSO használatakor, mivel a gyulladás csökkenésével megnövekszik a véráramlás a sérült területeken, így vérünk több tápanyagot és antioxidánst tud odaszállítani.Magyarországon nem kapható tudomásunk szerint, de az eVitamins webáruház Magyarországra is szállít csomagban. Érdemes többet rendelni egyszerre, mert a szállítási költség így megoszlik, és ez egy olcsó termék, ahol nem elhanyagolható a postai költség díja sem.

 

Cikk: Demecs István

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.