Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A vörös káposzta titkai

2008.06.25

 

Párolva vagy salátaként fogyasztjuk, pedig a vörös káposztából más is készíthető.

Érdemes belőle minél többet enni, mert öregedést gátló antioxidánsokat, vitaminokat és sok rostot is tartalmaz, ami megkönnyíti a fogyókúrát.

Lencsés-mazsolás káposztasaláta

Mit kezdjünk a vörös káposztával?

Hozzávalók 4 személyre:
1/4 fej vörös káposzta,  

20 dkg apró szemű lencse,  

15 dkg kékpenészes sajt (pl. gorgonzola),  

8 dkg mazsola,  
1 fej lilahagyma,  
1 friss tárkonyág,  
1 kis bouquet garni  

(fűszercsokor babérlevélből, kakukkfűből, petrezselyemből), só.  

 

Az öntethez:  
4 evőkanál olívaolaj,  
2 evőkanál almaecet,  
1-2 teáskanál méz,  
2 teáskanál víz, só,  
frissen őrölt bors

A lencsét 3 órára hideg vízbe áztatjuk. A vizet leöntjük róla és friss vízben tesszük fel főni. Beletesszük a fűszercsokrot és felforraljuk. 10 perc főzés után megsózzuk és puhára főzzük. Közben a vörös káposztát és a megtisztított lilahagymát legyaluljuk, a mazsolát meleg vízbe áztatjuk. Összekeverjük az öntet hozzávalóit. A lecsöpögtetett lencsét tálba tesszük, hozzáadjuk a káposztát és a lilahagymát. Meglocsoljuk az öntettel és 30 percig állni hagyjuk. Belekeverjük a lecsöpögtetett mazsolát és a kis darabokra morzsolt kékpenészes sajtot. Friss tárkonylevelekkel meghintve tálaljuk.

Mit kezdjünk a vörös káposztával?

Zöldséges gyümölcslé

Mit kezdjünk a vörös káposztával?

Pácolt oldalas ribizlis káposztával
Mit kezdjünk a vörös káposztával?

Káposzta fűszeres lében