Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.10.20

Influenza ellen, Bíborkasvirág

Az influenza elleni védőoltás helyett, egy természetes immunerősítő,a bíborkasvirág

 
 
 

 

A nátha és az influenza, a két leggyakoribb vírusos megbetegedés időszaka közeledik, és mindannyian arra törekszünk, hogy megelőzzük ezeket, az általában egy hét ágyban való fekvésre kényszerítő fertőzéseket. A fertőzésveszélyt jelentő közösségeket, helyeket nem minden esetben tudjuk elkerülni, de a megelőzés tekintetében nem is ez az elsődleges cél, hanem hogy megerősítsük az immunrendszerünk.

 

Az orvostudomány jelentős előrelépése volt az antibiotikumok felfedezése, de mint annyi más hasznos dolognál, itt is visszafordíthatatlan károkat okozott ezek mértéktelen, és sok esetben felesleges fogyasztása. Az indokolatlan antibiotikumos támogatáshoz szokott szervezetünk önmaga egyre nehezebben birkózik meg a rá leselkedő fertőzésekkel, megbetegedésekkel szemben. Tartós egészségi állapotunk pedig immunrendszerünk állapotától és reakcióképességétől függ.

 

A védelem

 

Baktériumok és vírusok szinte mindenhol, így szervezetünkben is felen vannak, ideális esetben rajtunk múlik, hogyan birkózunk meg velük. Az immunrendszer ún. nem specifikus részének feladata az olyan kórokozókkal szembeni védelem, melyek meg tudják változtatni felületüket, így újra és újra támadást tudnak indítani a szervezet ellen.

Leegyszerűsítve, ezek az olyan betegségek kórokozói, melyeket többször is elkaphatunk.

 

Az immunrendszer működését serkentő gyógynövény

 

Az echinacea sok betegség gyógyításában játszik fontos szerepet, mert olyan alkotóanyagokat tartalmaz, amelyek serkentik az immunrendszert. A növényből készült kivonatban például megtalálható a gyenge antibiotikus hatású echinakozid és az echinacein gyulladáscsökkentő anyag.

 

Az indián törzsek századokon keresztül használták sebek gyógyítására, vagy kígyómarás ellenszereként. A gyógynövény az európai telepesek körében is azonnal népszerűvé vált, orvosaik mindenható gyógyszerként alkalmazták különféle fertőzésekre.

 

A kasvirág a moder antibiotikumok felfedezésével a háttérbe szorult, azonban napjainkban népszerűsége kezd visszatérni, mivel biztonságos immunerősítő szer. Az utóbbi években az egyik leggyakrabban használt gyógyírrá vált világszerte.

 

Hatóanyagai segítenek a szervezetnek az influenzás fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség erősítésében. Különösen hatásos visszatérő légúti és húgyúti betegségek legyőzésére.

 

Megelőzés és enyhülés

 

Hatékonyságát vizsgáló kísérletek során, nyolc héten át, kasvirágkészítményt adtak náthára hajlamos embereknek. A további ellenőrző vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy náluk 35%-al alacsonyabb volt a megfázás gyakorisága, mint a placebocsoportnál.

 

De mi van, ha nem sikerül megelőznünk a fertőzést?

 

Ilyenkor sincs minden veszve, ugyanis a vírusok és kórokozók csak 18-48 órával a fertőzés után robbantják ki a betegséget. Lényeges hogy minél gyorsabban lépjünk fel velük szemben, hamar kezdjünk el szedni valamilyen kasvirágkészítményt, mely már meglévő tüneteket is enyhíti.