Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.05.11

Vaj kontra Margarin

MARGARIN

Tudod, hogy mi a külonbség a margarin és a vaj között?

Olvasd végig...nagyon érdekes lesz!

A margarint eredetileg pulykák hízlalásához fejlesztették ki.

Mikor az a pulykák halálát okozta, az emberek, akik a kutatásra szánt, befektetett pénzüket  vissza akarták kapni, összedugták a fejüket. Ez egy fehér anyag volt, és semmi nem utalt arra, hogy  élelmiszer, ezért sárgára színezték és úgy adták el a vaj helyettesítőjeként. Hogy tetszik?

Kitaláltak néhány ötletes új ízt is. Mindkettő ugyanannyi kalóriát tartalmaz.
A vaj kicsit gazdagabb telített zsírban: a vajban 8 gram, míg a margarinban 5 gram. A margarin fogyasztása nők esetében 53%-kal  növeli a szív- és érrendszeri megbetgedéseket,  összehasonlítva ugyanannyi elfogyasztott vajmennyiséggel, legalábbis a legújabb harvardi orvostudományi  tanulmány szerint.

A vaj fogyasztása növeli az egyéb  táplálékokból származó tápanyagok  felszívódását. A vaj, táplálkozás szempontjából sok előnnyel  rendelkezik, míg a margarin csak néhánnyal, mivel ezek  hozzáadottak.

A vajnak sokkal jobb íze van, mely más ételek ízét is  kiemeli.

A vaj több évszázados múltra tekint vissza, míg a margarin még 100 évesre sem.

És most a margarinról...

Nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban. Ez  megháromszorozza a koszorúér elmeszesedésének  kockázatát. Növeli a koleszterin szintet és főleg az LDL (rossz koleszterin) szintjét, míg a HDL (jó koleszterin) szintjét csökkenti. A rák  kialakulásának kockázatát kb. 5-szörösére növeli.  Rontja az anyatej minőségét .
Csökkenti az immunrendszer reakcióját. 
Csökkenti az inzulin reakcióját.

És íme a legmegdöbbentőbb tény...

A margarint mindössze EGYETLEN MOLEKULA választja  el attól, hogy MŰANYAG legyen. Ez a tény  elegendő volt számomra, hogy kivonjam az életemből  a margarint és minden mást, mely hidrogénezett (ez azt  jelenti, hogy az anyag molekuláris szerkezetét  megváltoztatják).


Ki lehet próbálni a következőt:

Vegyél egy doboz margarint és hagyd a garázsban,  vagy árnyékos helyen. Néhány nap múlva a következőket figyelheted meg:  Sem legyek, sem más egyéb, idegesítő muslica nem  fog a közelébe menni (ez azért sejtet valamit)  Nem lesz rothadt vagy büdös, mert nincs  tápértéke.  Semmi sem fog kinőni rajta. Főleg azok az ici-pici mikroorganizmusok nem fognak rajta kifejlődni. 

 

Miért? Mert a margarin majdhogynem műanyag. Megolvasztanád a műanyag edényedet  és rákennéd a pirítósodra?