Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Google Earth egy ingyenes számítógépes program, ami virtuális földgömbként használható. A Föld háromdimenziós modelljére mértékhelyes műholdképek, légifelvételek és térinformatikai adatok vannak vetítve. A programban a Föld minden részéről leolvashatók a földrajzi koordináták, és az adott pont magassága. A felhasználók által kiválasztott, elkészített és beküldött épületekről 3D  modelleket is tartalmaz. Lehetőség van a Google Earth internetes közösség által beküldött szöveges információk és fényképek megjelenítésére (ezek általában valamilyen szempontból érdekes helyekre hívják fel a figyelmet). A programban kiválaszthatók a megjelenítendő információk, például:

  • turisztikai vagy más nevezetességek
  • közlekedési információk (pl. utak, vasutak, repülőterek)
  • határok
  • üzletek
  • vulkánok

A programot eredetileg a Keyhole cég fejlesztette ki, majd 2004-ben megvásárolta a Google.  A program Mac OS X Tiger, Linux (2006. június 12-étől), illetve Microsoft Windows 2000 és Windows XP  operációs rendszereken fut.

Az alap Google Earth verzió ingyenesen használható. A Google Earth Pro és a Google Earth Plus verziók a professzionális és üzleti felhasználókat célozzák meg. Ezek a verziók fizetősek, de több szolgáltatást nyújtanak (pl. GPS  adatok integrálása, vagy nyomtatás nagy felbontásban). A fizetős változatok képfelbontása megegyezik az ingyenes változatéval. A felhasználók saját készítésű, valamely helyet vagy a helyre jellemző tárgyat ábrázoló fényképet a Panoramio.com oldalon tölthetnek fel.

Itt ingyenesen letöltheted